Γιατί είναι σημαντικό το πεντικιούρ?

Τα πόδια μας δέχονται καθημερινά όλο το βάρος του σώματος μας γι΄αυτό και πρέπει να τα ανακουφίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συχνά τα λάθος ή τα πολύ στενά παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν σκληρύνσεις ή και κάλους.

Το περπάτημα με γυμνό πόδι έχει ως αποτέλεσμα να ανοίγουν οι φτέρνες και να δημιουργούνται ραβδώσεις. Με το πεντικιούρ προλαβαίνουμε όλα αυτά που κάνουν τα πόδια μας να φαίνονται ταλαιπωρημένα. Το καλοκαίρι με τα χαμηλά σανδάλια – σαγιονάρες τα πόδια έχουν περισσότερη ανάγκη για περιποίηση αφού φθείρονται τόσο από την θάλασσά και την άμμο όσο και από τα ανοιχτά παπούτσια.

Το πεντικιούρ κατά κύριο λόγο γίνεται για να δείξει το πόδι πιο όμορφο και περιποιημένο, σίγουρα όμως δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός του σκοπός. Με το πεντικιούρ δίνουμε το κατάλληλο σχήμα στα νύχια βοηθώντας τα να μη γυρνάνε προς τα μέσα (ονυχοκρύπτωση) αλλά μπορούμε και να προλάβουμε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Επίσης η τεχνήτρια μπορεί να παρατηρήσει τυχόν αλλοιώσεις των νυχιών ή και εμφάνιση μύκητα και να σας παραπέμψει σε κάποιον ειδικό. Μέρος ενός πεντικιούρ είναι η απομάκρυνση επωνυχίων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επιπλέον, το πεντικιούρ βοηθάει τα ξερά και ταλαιπωρημένα πέλματα να γίνουν ξανά λεία και απαλά.

Ένα καλό πεντικιούρ περιλαμβάνει μασάζ το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία! Η μάλαξη βοηθάει σημαντικά στην κυκλοφορία του αίματος και μας ανακουφίζει από το στρες και την ένταση της ημέρας. Η διαδικασία του πεντικιούρ διαρκεί συνήθως 45-60 λεπτά ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

 

Προτείνουμε να γίνετε πεντικιούρ μία φορά κάθε 4-6 βδομάδες προλαμβάνοντας έτσι παθήσεις των νυχιών και του δέρματος. Σε περιπτώσεις έντονου προβλήματος προτείνουμε το επόμενο πεντικιούρ να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με το πεντικιούρ νιώθεις ξανά τα πόδια σου ανάλαφρα και μαλακά.

Ένα όμορφο και περιποιημένο πόδι προσθέτει στην ομορφιά σου και σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση όταν φοράς τα αγαπημένα σου πέδιλα!

Και τώρα που έμαθες πόσο σημαντικό είναι το πεντικιούρ για μια γυναίκα κλείσε το δικό σου ραντεβού στο Uglow!