Γιατί οι άντρες πρέπει να κάνουν μανικιούρ-πεντικιούρ?

Αν και το μανικιούρ σχετίζεται κυρίως με την θηλυκότητα, το αντρικό μανικιούρ διατηρεί τα νύχια υγιή, καθαρά και περιποιημένα.

Αν ο άντρας κάνει μία ελαφριά δουλειά όπως για παράδειγμα σε γραφείο ή ασχολείται με πωλήσεις οφείλει τα νύχια του να είναι κομμένα κοντά και να φαίνονται υγιή.

 

Με το μανικιούρ λειαίνονται οι σκληρύνσεις που πιθανόν να υπάρχουν γύρω από τα επωνύχια και σίγουρα βοηθάει να τονωθεί η αυτοπεποίθηση τους!

Το ίδιο ισχύει και για το πεντικιούρ. Το αντρικό δέρμα είναι εκ φύσεως πιο τραχύ και πιο επιρρεπές να εμφανίσει κάλους και σκασίματα στις φτέρνες, ένα πεντικιούρ ανακουφίζει από σκληρύνσεις στο πέλμα ή στην φτέρνα, όπως και από νύχια που έχουν την τάση να γυρνάνε προς τα μέσα.

Η αδιαφορία για το κόψιμο των νυχιών και η έλλειψη προσοχής στις πρώτες αλλοιώσεις είναι αίτια που οδηγούν στην μυκητίαση των ποδιών.

 

 

Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι τα σαλόνια ομορφιάς είναι αποκλειστικά για γυναίκες και συνήθως ντρέπονται να τα επισκεφθούν.

 

Έτσι αν έχετε προγραμματίσει εσείς ένα ραντεβού μπορείτε να τους παροτρύνετε να κάνουν και αυτοί ένα πεντικιούρ ή μανικιούρ για περιποιημένα και υγιή άκρα.