Πόσο συχνά και γιατί πρέπει να κάνω καθαρισμό προσώπου?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Ο καθαρισμός προσώπου είναι από μία από τις σημαντικότερες θεραπείες της αισθητικής.
Παράγοντες όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η παραγωγή σμήγματος, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, το μακιγιάζ και συχνά ο ελλιπής καθαρισμός του προσώπου οδηγούν σε συσσώρευση νεκρών κυττάρων επιφανειακά με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και θαμπό.

Ο βαθύς καθαρισμός δίνει λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο.
Η θεραπεία του καθαρισμού προσώπου γίνεται με ατμό, όπου αυτός κρίνεται απαραίτητος, και με ελεγχόμενες δακτυλοπιέσεις για την αποσυμφόρηση του σμήγματος και την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων.

Στόχος του είναι να διευκολύνει την ανανέωση του δέρματος και να λύσει προβλήματα που προκύπτουν όπως οι πόροι που φράσσουν.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ?

Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν, στην συνέχεια κάνουμε πίλινγκ προσώπου απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή σμήγματος και την καλύτερη διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.

Έπειτα με την βοήθεια του ατμού προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων και πάντα φορώντας γάντια με απαλές πιέσεις απομακρύνουμε σμήγμα και μαύρα στίγματα.

Αφού τελειώσουμε με την εξαγωγή προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία και περιποιούμαστε το πρόσωπο ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ:

Μετά από ένα καθαρισμό για 24 ώρες καλό θα είναι να μην δεχτείτε ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser).

Καλό θα είναι επίσης να αποφύγετε την σωματική άσκηση για επίσης 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση μπορεί να μολύνουν και να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Ένα καλό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί χρειάζεται την βοήθεια σας και αυτό προϋποθέτει να απομακρύνεται σχολαστικά το μακιγιάζ σας στο τέλος της ημέρας απομακρύνοντας έτσι τους ρύπους, να χρησιμοποιείτε κρέμα πρωί και βράδυ ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας, να φοράτε αντιηλιακή κρέμα (ακόμα και τον χειμώνα κρίνεται απαραίτητη) και τέλος μπορείτε να κάνετε ένα ήπιο πίλινγκ καθώς και μία μάσκα ομορφιάς 1 με 2 φορές την εβδομάδα.