Τα επωνύχια μου είναι σκληρά κι εμφανίζονται συνέχεια τι να κάνω;

Το νερό και τα απορρυπαντικά αφυδατώνουν τα χέρια και κατ’ επέκταση τα επωνύχια, η αναγκαία καθημερινή συχνή επαφή με τα χέρια έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να σκληραίνουν. Για να διατηρούνται ενυδατωμένα θα πρέπει να βάζετε ενυδατικό λάδι κατά την διάρκεια της ημέρας.

Γιατί ανοίγουν οι φτέρνες μου;

Αυτό σημαίνει ότι θέλουν ενυδάτωση. Με τακτική εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και συχνή περιποίησή τους (πεντικιούρ) οι φτέρνες θα επανέλθουν. Επίσης αποφεύγουμε να περπατάμε με γυμνό πόδι είτε στο σπίτι είτε στην παραλία γιατί και αυτό συμβάλλει στην δημιουργία ραβδώσεων της φτέρνας.

Έχω κάλους και σκληρύνσεις, τί να κάνω;

Για να ανακουφίσετε τα πόδια σας από κάλους και σκληρύνσεις ο μόνος τρόπος είναι να κάνετε συχνά (1 φορά το μήνα τουλάχιστον) ένα καλό πεντικιούρ. Σε περίπτωση κάλων καθαρίζουμε καλά μόνο μέχρι εκεί που μπορούμε να επέμβουμε. Οι σκληρύνσεις ανάλογα με το ”πρόβλημα” που υπάρχει λειαίνονται όσο το δυνατόν παραπάνω και συνήθως προτείνουμε μια πιο κοντινή επίσκεψη συμπληρωματικά. Ακόμα και στην πρώτη επίσκεψη το πέλμα ανακουφίζεται από πόνους και ενοχλήσεις.

Γιατί τα νύχια μου ξεφλουδίζουν και σπάνε;

Η έλλειψη σιδήρου και ασβεστίου είναι ο κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό.
Η σωστή διατροφή και η συχνή και τακτική χρήση δυναμωτικών λαδιών βοηθάει πολύ.

'Εχω τεχνητά νύχια, κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση;

Η συντήρηση των τεχνητών νυχιών καλό είναι να γίνεται στις 3 εβδομάδες.

Ποιά είναι η διαφορά του ακρυλικού και του gel;

Το ακρυλικό είναι πιο σκληρό σαν υλικό και στην αφαίρεσή του λιώνει με ασετόν. Το gel είναι πιο ελαστικό σαν υλικό και η αφαίρεσή του γίνεται όλη με τροχό & λίμα.

Τί είναι το ημιμόνιμο;

Το ημιμόνιμο βερνίκι είναι ένα υλικό που πολυμερίζεται σε led & UV λάμπα χάρη στη φόρμουλα του που περιέχει μια μακρά αλυσίδα μορίων που πολυμερίζονται και σχηματίζουν ένα ελαστικό αλλά και ανθεκτικό στρώμα στην επιφάνεια του νυχιού το οποίο σταθεροποιείται όταν εκτίθεται σε υπεριώδες φως. Έτσι το βερνίκι παραμένει αναλοίωτο έως και 3 εβδομάδες.

Πόσο θα μου κρατήσει η ημιμόνιμη βαφή?

Η διάρκεια του είναι 2 με 3 εβδομάδες. Και αν προσέχεις με τις δουλειές του σπιτιού ειδικά αυτές που έχουν να κάνουνν με νερό, το ημιμόνιμο σου μέχρι και την αφαίρεσή του θα παραμείνει αναλοίωτο.

Το ημιμόνιμο καταστρέφει το φυσικό νύχι;

Αν και εφόσον το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι καλό, η τοποθέτηση του και στη συνέχεια η αφαίρεση του γίνουν σωστά και με προσοχή από την τεχνήτρια, τότε όχι μόνο δε καταστρέφει το νύχι αλλά το βοηθάει να μεγαλώσει σωστά και να μην σπάσει.

Μπορώ να αφαιρέσω το ημιμόνιμο βερνίκι μόνη μου;

Ναι, με μία χάρτινη λίμα αφαιρούμε ελαφρά την τελευταία στρώση του ημιμόνιμου (top coat), στην συνέχεια εμποτίζουμε ένα βαμβάκι με καθαρό ασετόν και το τοποθετούμε στο νύχι τυλίγοντας το με αλουμινόχαρτο. Περιμένουμε περίπου 8-10 λεπτά και έπειτα με ένα ξυλάκι ελαφρώς σπρώχνουμε το χρώμα. Με ένα buffer πέρνουμε τυχόν υπολλείματα και στο τέλος ενυδατώνουμε με λάδι.

Το ημιμόνιμο δεν μου κρατάει πάνω από 5-6 ημέρες, Γιατί;

Ο τρόπος εφαρμογής του, η φυσιολογία του νυχιού, το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και το πόσο τα προσέχουμε οι ίδιοι είναι λόγοι που πρέπει να προσέξουμε για την διάρκεια ζωής του ημιμόνιμου.

Πρέπει να προσέχω για να μη μου χαλάσει το ημιμόνιμο;

Δεν πρέπει να το κακομεταχειρίζεστε! Δε βάζουμε στο στόμα μας τα χέρια, και δεν δαγκώνουμε τα νύχια μας, χρησιμοποιούμε γάντια αν είναι να χρησιμοποιήσουμε χλωρίνη ή άλλα δυνατά σκευάσματα και έτσι παρατείνουμε την διάρκεια του.

Είμαι έγκυος, μπορώ να κάνω ημιμόνιμο;

Βεβαίως και μπορείτε να κάνετε! ΠΑΝΤΟΤΕ όμως με την συγκατάθεση του γιατρού σας.

Από τα μπουκαλάκια του ημιμόνιμου υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάποια ασθένεια, όπως π.χ μύκητες;

Το ημιμόνιμο περιέχει ουσίες που δεν αφήνουν την αναπαραγωγή μικροβίων από νύχι σε νύχι. Οπότε δεν υπάρχει τέτοιος φόβος.

Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάτι από τα εργαλεία ή τις λίμες που χρησιμοποιούνται στο μανικιούρ ή το πεντικιούρ;

Αν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν έχουν αποστηρωθεί σωστά προηγουμένως όχι δεν υπάρχει περίπτωση.