Το ημιμόνιμο και τι πρέπει να γνωρίζεις για αυτό!

Η φόρμουλα που χρησιμοποιείται στο ημιμόνιμο βερνίκι περιέχει μια μακρά αλυσίδα μορίων που πολυμερίζονται και σχηματίζουν ένα ελαστικό αλλά και ανθεκτικό στρώμα στην επιφάνεια του νυχιού το οποί σταθεροποιείται όταν εκτίθεται σε υπεριώδες φως.

Έτσι το βερνίκι διατηρείται αναλλοίωτο από 2 μέχρι 3 εβδομάδες. Στην διαδικασία του ημιμμόνιμου προτιμάμε το ξηρό μανικιούρ για να μην υπάρχει καθόλου λιπαρότητα στην ονυχιαία πλάκα και για την καλύτερη προσκόλληση του υλικού στο νύχι.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ?

-Το ημιμόνιμο μανικιούρ κατηγορείται για την έκθεση της επιδερμίδας των χεριών στις ακτίνες UV, ένα στάδιο απαραίτητο για την ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με μελέτες, η αθροιστική φθορά από το υπεριώδες φως (συγκεκριμένα ακτίνες UVA) που εκπέμπουν οι ειδικοί στεγνωτήρες ενδέχεται να προκαλέσει βλάβες στο DNA των κυττάρων της επιδερμίδας, πανάδες και πρόωρη γήρανση.

Όμως, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος, (Skin Cancer Foundation) ακόμα και με τις πιο δυνατές από τις συσκευές αυτές ο κίνδυνος από τη UV ακτινοβολία δεν είναι μεγάλος και συνιστά τη χρήση αντηλιακής κρέμας 20 λεπτά πριν την τοποθέτηση των χεριών στη συσκευή.

-Το ημιμόνιμο κατηγορείται επίσης για την φθορά που παρουσιάζεται στο νύχι μετά την αφαίρεση του και στο ότι δεν αφήνει το νύχι να ”αναπνέει”.

Η αλήθεια είναι πως τα νύχια μας δεν αναπνέουν, όλο το οξυγόνο το οποίο χρειάζονται για να δημιουργηθεί η πλάκα του νυχιού προέρχεται από την κυκλοφορία του αίματος.

Τα νύχια είναι κατασκευασμένα 100% από νεκρά κύτταρα επομένως το οξυγόνο δεν τους χρησιμεύει σε τίποτα!

ΟΤΑΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΑΣ?

Θα παρατηρήσουμε κάποιες φορές πως μόλις αφαιρούμε το ημιμόνιμο τα νύχια μας είναι πιο μαλακά, αυτό όμως δεν οφείλεται στο προϊόν και ότι τα νύχια μας έχουν αποδυναμωθεί αλλά στο ότι όταν τοποθετούμε το υλικό στα νύχια μας η ποσότητα της λιπαρότητας που εκκρίνει το σώμα μας σταδιακά μειώνεται.

Με αποτέλεσμα μόλις αφαιρέσουμε το υλικό τα νύχια μας να είναι πιο μαλακά διότι το σώμα μας υπερεκκρίνει λιπαρότητα περίπου 10 – 15 %(συσσωρευμένα) , ενώ μετά από 12 ώρες το φυσικό νύχι θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα σκληρότητας.

Η αφαίρεση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, από εξειδικευμένο επαγγελματία. Μην υποτιμάτε την αφαίρεση!

Απαιτούνται γνώσεις τόσο για την εφαρμογή, όσο και για την αφαίρεση των υλικών.
Και κατά τη διάρκεια απαιτείται προσοχή, δεν χρησιμοποιούμε τα νύχια μας ως εργαλεία και δεν τα βάζουμε στο στόμα.

Για να εμποδίσετε ή να καθυστερήσετε το ξεφλούδισμα μέχρι να έρθει η ώρα να αφαιρέσετε το βερνίκι, φοράτε πάντα γάντια κουζίνας όταν έρχεστε σε επαφή με δραστικά καθαριστικά ή χλώριο και μη μουλιάζετε τα χέρια σας στο νερό .

Στο διάστημα που έχετε ημιμόνιμο μανικιούρ, εφαρμόζετε αρκετές φορές μέσα στη μέρα, μια πλούσια ενυδατική κρέμα στα νύχια και το βράδυ, το ειδικό λάδι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, για τα πετσάκια.

Το λάδι διαπερνά την πορώδη σύσταση του βερνικιού και θρέφει τη μήτρα των νυχιών διατηρώντας τα υγιή και ελαστικά.

Όταν το νύχι αρχίζει να μεγαλώνει και το τελείωμα του ημιμόνιμου βερνικιού είναι πια ορατό, μην επιχειρήσετε να το ξεφλουδίσετε με τα νύχια ή τα δόντια σας γιατί έτσι εξασθενίζετε την πλάκα του νυχιού, αφαιρώντας στιβάδες της μαζί με το βερνίκι.